Tahsin BAYTAR/DİNAR, () - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesine bağlı Afşar köyünde bu yıl 26'ncısı yapılan Ağaç Bayramı kapsamında 2 bin 500 badem fidanı toprakla buluşturuldu.

Dinar'a bağlı Avşar köyünde 1994 yılında köylüler tarafından 'Vatan toprakları kutsaldır kaderine terk edilemez' sözüyle ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Geleneksel hale getirilen ve adına 'Ağaç Bayramı' denilen etkinliğin bu yıl 26'ncısı yapıldı. Afşar Köyü Sosyal Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çetin ve Köy Muhtarı Nazım Aygündüz'ün öncülüğünde organize edilen Ağaç Bayramı'na AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kaymakam Selami Kapankaya, İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Levent Keskin, İYİ Parti İlçe Başkanı Raif Öztürk, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Dinar TSO Meclis Başkanı Ahmet Acar, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, Orman İşletme Müdürü Tuncel Yalçın, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi TEMA Topluluğu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Ağaç Bayramı kapsamında 2 bin 500 badem fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlikte köylüler tarafından yapılan özel halı, köy yararına açık artırmayla satışa çıkarıldı. Halıyı 8 bin liraya emekli bankacı İrfan Cihan satın aldı. İlçe Müftüsü Şahin Yaşar'ın duasının ardından yemek ikramında bulunulan etkinlik oyun havalarıyla son buldu.

Köy Muhtarı Nazım Aygündüz, "Biz çıplak alanları yeşillendirmeye devam ediyoruz. Tabii ki bu etkinliğimizde orman müdürlerimizin çok faydası, desteği oluyor" dedi.

Kaymakam Selami Kapankaya, "Ağaç dikmek hem milli bir görev hem de dini bir görevdir. Dolayısıyla ağaç dikmek bu tepeleri süslü gösteren, yeşil gösteren bir davranış değil erozyondan koruyan, havanın dengesini sağlayan çok önemli bir vatandaşlık görevidir. Ağaçları dikmekten ziyade korumak, kollamak, gelişmesine destek olmak, aynı zamanda köyümüzün geleceğine de yapılan bir yatırımdır" diye konuştu.

Milletvekili Ali Özkaya da şöyle dedi:

"Peygamber Efendimiz'in dediği gibi 'Elinde bir fidan olan kıyametin kopacağını bilse dahi onu diksin.' O kadar çok önemli, örnek davranışınızı takdir ediyoruz. Afşar köyümüzün 26 yıldır aralıksız olarak yapmış olduğu Ağaç Bayramı her takdirin üzerinde. Her defasında da söylüyoruz gerçekten ilçemize, ilimize, Türkiye'mize örnek bir davranış. Türkiye'nin her yerinde bu işe gönül vermiş Afşarlılar ve onların dostları her yıl mart ayında pazar günü geliyor, ağaç dikiyor, hasret gideriyor, baharın gelişini de beraberce kutluyor. Hayır sahiplerimizin hepsinin emeği geçti. Her birine teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI