İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) üyesi bir gurup doğa sporcusu, Kadirli ilçesindeki 2 bin 261 metre yüksekliğe sahip Akçadağ'ın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.
Hafta sonu, ilçeye bağlı Maksutoluğu Yaylasında, tarihi bir alan olan Büyükdurna mevkisinde kamp kurduklarını belirten ODAK Başkanı Muhammet Doğan, ramazan ayı münasebetiyle tırmanışa iftardan sonra  başlandığını söyledi. Zirve tırmanışı faaliyetinin saat 02.00 civarında tamamlandığını kaydeden Başkan Doğan, 10 yaşında bir sporcu olan Kayra Alp Doğan'ın da zirve tırmanışına katılarak büyük bir azim ve gayretle zirve tırmanışını tamamladığını kaydetti. Diğer bireylere örnek olan bu sporcuyu azminden dolayı kutladıklarını belirten Doğan, faaliyetin zirvede sahur yapıldıktan sonra dönüşe geçildiğini belirtti. Başkan Doğan, "Özellikle Osmaniye'mizin doğal güzelliklerini tanıtmayı amaç edinmiş kulübümüz bu kapsamda zirve  faaliyetini bu bölgemizdeki eşsiz yaylalarımıza ve Doğal güzelliklerine dikkat çekmek için yapmaktayız." dedi.
Muhammet Doğan, özellikle Maksutoluğu Yaylası, Savrun Vadisinin endemik bitki ve hayvan türleri ve anıt ağaç olabilecek yaşlı ağaçları ve doğal oluşumlarıyla dağcılık, dağ bisikleti, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü, foto safari ve benzeri gibi doğa ile iç içe sportif ve kültürel faaliyetlerle bu bölgenin ülke turizmine kazandırılabileceğini vurguladı.

FOTOĞRAFLI