Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da görev yapan doktorlar 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen yemekte eğlendi.

Susamlık Tesisleri'nde düzenlenen 14 Mart yemeğine Isparta- Burdur Tabip Odası Başkanı Mehmet Ali Gökçe, yönetim kurulu üyeleri ve Burdur'da görev yapan doktorlar katıldı. Gecede konuşan Mehmet Ali Gökçe, "Bu topluma borçlu olduğumuz her şeyin bedelini nöbetlerde, ameliyathanelerde, bütün branş dallarında sağlıklı bir toplum yaratmak için elimizden gelen çabamızı sonuna kadar harcayarak ödedik, ödemeye devam edeceğiz. Aydınlık bir gelecek için sağlıklı bir toplum yaratılmasında emeği geçen tüm ağabeylerimize, ablalarımıza şükran borcumuz var" dedi.

Doktorlar adına konuşan Ulaş Sağlam da "Bugün bizler döner sermaye adaletsizliği, özlük haklarımızın kaybı, idari baskılar altında birçok sıkıntı yaşıyor olabiliriz. Saldırılara uğruyor, öldürülüyor olabiliriz. Her türlü zorluğa rağmen, insanlığa sağlık hizmeti sunmaya çalışıp, bütün bu zorluklara büyük bir sabır da gösteriyor olabiliriz. Ancak şunun net olarak bilinmesi gerekir ki bizler tıbbiyelileriz. Nerede dur denileceğini iyi biliriz. Daha mutlu, daha adaletli, daha güvenli bir çalışma hayatı dileğiyle, tababet ateşiniz sönmesin. Tıbbiyeli Hikmet'in, Mustafa Kemal'in yolunda giden tüm sağlık çalışanlarının bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Gecede 30 yıllık hizmeti sonunda emekli olan Burdur Devlet Hastanesi radyoloji uzmanı Türkay Devrent'e plaket verildi. Geceye katılan doktorlar daha sonra çalan müzik eşliğinde eğlendi.

FOTOĞRAFLI