ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde çekirdeksiz nar bahçelerine giren domuzlar zarara neden oldu.

Gazipaşa'ya yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Doğanca Mahallesi'nde 1 dekarlık çekirdeksiz nar bahçesine bakım için giden öğretmen Mustafa Gazioğlu, ağaçların diplerinde yenilmiş nar kabuklarını gördü. İnceleme yapan Gazioğlu, ağaçların belli bir kısmına kadar olan bölümdeki narların yenildiğini fark etti.

Öğretmen Mustafa Gazioğlu, meyvelerin yenilmiş ve kabuklarının ağaçların dip bölgelerine atılı şekilde görünce çok şaşırdığını belirterek, "Bahçelerimiz domuz tehdidiyle karşı karşıya. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Daha önce komşulardan duymuştum ama benim bahçemde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Sabah geldiğimde nar bahçemde ağaçların belli bir kısmından itibaren narların alınıp nar ağacının altında yenilmiş ve kabukları atılmış bir şekilde gördüm. Aklıma hiç domuz olabileceği gelmedi. Bahçemdeki genelde her nar ağacının altında kabuk ve domuza ait izleri görünce bu zararı domuzların yaptığını anladım. Şimdilik bununla nasıl mücadele vereceğiz bilmiyorum ama beklemek gerekiyor sanırım" dedi.

Gazipaşa'da 400- 600 rakımdaki Çakmak, Çörüş, Yeşilyurt, Çile, Doğanca ve Esenpınar mahallelerinde toplam 2500 dekar alanda nar üretimi yapılıyor. Bu bahçelerin 1500 dekarlık kısmında çekirdeksiz nar üretiliyor. İlçe genelinde 6 bin ton nar rekoltesi elde ediliyor.