Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT), '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Kadın' ve 'Töre' olgularını içinde barındıran 'Dördüncü Ay' adlı yeni oyunun prömiyeri yapıldı.
Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yarın akşam galası yapılacak 'Dördüncü Ay' adlı oyunu Björn Boström yazdı, Şaziye Şaziye Dağyapan Türkçeye çevirdi. ADT Müdürü Alpay Aksum'un yönetmenliğini üstlendiği eserde ADT oyuncuları Esra Şen ile Ferdi Dalgılıç rol aldı.
Dördüncü Ay'da törenin bireyi, grupları ve mekânı aşan gücü ve baskısı, kız kardeşini öldürmekle görevlendirilen ağabeyde simgeleştiriliyor. İsveç'e göç eden bir Türk ailenin son üyelerinden olan ağabey ve kız kardeş, bağlı oldukları kültürün, geleneklerin, toplum yapısının ve idealinin dışına çıkamaz. Kız kardeşini çok seven ağabey, bir yandan onun erkek arkadaşlarıyla görüşmesini, konuşmasını istemez bir yandan da onu öldürmek ister. Töre, anne-babalarını çocuk yaşlarda kaybeden iki kardeşi içeriden ve dışarıdan kuşatır. Ağabeyi kuşatan başka bir duygu ise kız kardeşine duyduğu aşırı sevgi ve koruma içgüdüsü. Tüm bunlar ağabeyi iki duygu arasında sıkıştırır.
Dramatik bir sonla perdesi biten oyunu izleyenler ayakta alkışladı. 'Dördüncü Ay'ın galası ise '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde saat 20.00'de yapılacak. 

FOTOĞRAFLI