MERSİN, () – MERSİN’de, Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz, mevcut başkan Burhanettin Kocamaz’ın adaylığının reddedilmesini kentte demokrasiye sürülen kara bir leke olarak tanımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi adaylık başvurusunun Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilmesi üzerine DP’den aday olan Ayfer Yılmaz, Mezitli ilçesi muhtarları ile bir toplantı düzenledi. Toplantıya katılan muhtarlar 5 yıl boyunca aldıkları hizmetler için Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini iletirken, Yılmaz ile bu hizmetlerin devam edeceğine inandıklarını söyledi.
Muhtarların destek ve başarı dileklerinin ardından söz alan Yılmaz, "Çok önemli günler yaşıyoruz. Yıl 2019 ama biz hala yoldan, sudan, arıtmadan bahsediyoruz. Başkan Kocamaz göreve gelene kadar bu yapılanlar da yoktu. Şimdi o gün geldi. Bu hizmetler için, bu hizmetlerin devamı için sandığa gidecektiniz. Ama bugün bu hizmetlerin önü kesilerek, Başkanın seçilme, sizlerin de seçme hakkı büyük bir demokrasi ayıbı ile elinizden alındı. Ama bizler demokrasimize sahip çıkmak ve bu hizmetlerin devam etmesi için buradayız. Bu seçim Mersin için bir demokrasi mücadelesi olarak kayıtlara geçecek. Artık hepimiz el birliğiyle omuz omuza her zamankinden daha fazla çalışmak zorundayız. 31 Mart’ta evlerinizde çocuklarınızın gözlerine bakın. Nasıl bir ülke, nasıl bir gelecek, nasıl bir Mersin bırakmak istediğinizi düşünün. Gelin bir olalım, birlik olalım ve bu demokrasi ayıbını Mersin’in başına getirenlere sağlam bir tokat atalım. Gelin 1 Nisan sabahı güneşli bir geleceğe uyanalım, Kırat’la şahlanalım" diye konuştu.
Toplantıda muhtarların güzel dileklerine teşekkür ederek 5 yıl boyunca birlikte görev almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da "Artık söylenecek çok fazla söz kalmadı. Sözün bittiği yerdeyiz. Mersin 6 aydır yaşananlar nedeniyle Türkiye’nin gündeminde. 6 aydır ülkedeki herkes, medya kuruluşları kentin geleceği ile ilgili vatandaşlarımızın nasıl bir karar vereceğini merakla bekliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI