Aslı DURAN/ANTALYA, () - ULUSLARARASI Cities4Forests'a kurucu üye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 22 Nisan Dünya Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için Antalya Kültür Merkezi (AKM) bahçesine 4 fidan dikti.

Şehirlerde iklim değişikliği ile mücadele etmeyi, havzaları ve biyoçeşitliliği korumayı hedefleyen uluslararası 'Cities4Forests'ın (Ormanlar için Şehirler Birliği) 53 kurucu üyesi arasında Türkiye'yi temsil eden tek şehir olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, One Tree Planted (Bir Dikili Ağaç) kuruluşuyla birlikte AKM Bahçesi'ne fidan dikti. Çevre kirliliği ve çevresel tehlikelere dikkat çekmek amacıyla kutlanan 22 Nisan Dünya Günü'nde kadınlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi çaldığı şarkılarla vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Ardından çevre dostu gönüllüsü kadınlar bir zeytin, bir narenciye ve 2 çam olmak üzere toplam 4 fidanı AKM bahçesine dikerek farkındalık yarattı.

Uluslararası Cities4Forests; şehirlerde iklim değişikliği ile mücadele etmeyi, havzaları ve biyoçeşitliliği korumayı ve vatandaşlar için refah seviyesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, ormanları şehir gelişim planlarına ve programlarına entegre etmeyi, orman tahribini azaltmayı, ormanları restore etmeyi ve ormanları daha sürdürülebilir bir şekilde yönetmeyi amaçlıyor.

One Tree Planted ise Cities4Forests çatısı altında, dünyayı yeniden ağaçlandırmak ve ağaçların önemi konusunda eğitim, farkındalık ve sorumluluk sağlamak amacıyla yola çıkmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak yer alıyor.

FOTOĞRAFLI