ANTALYA'da Öğrenci Velileri İşbirliği Derneği (TÖVİŞ) Tiyatro Grubu, Muratpaşa Belediyesi işbirliğinde hazırlanan bir yaşam hikayesini anlatan 'Düş Kurma Oyunu Fakir'in Kıyısında' adlı eseri sahneledi.

Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün desteğiyle sahneye konulan 'Düş Kurma Oyunu Fakir'in Kıyısında' adlı oyunda Al Yazma Grubu'ndan kadınlar da rol aldı. Oyuna izleyici ilgisi yoğun olunca salonda oturacak yer kalmadı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda '5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi' etkinlikleri kapsamında sahneye konulan eseri TÖVİŞ Başkanı Feray Atalay kaleme aldı, yönetmenliğini emekli öğretmen Aynur Yücetürk üstlendi, müziklerini Gazanfer Özcan hazırladı, sanatçı Sevgi Rodoplu, Mukaddes Akdemir, Handan Ölmez'de türkü ve şarkıları seslendirdi.

YAZARI HAYATI SAHNELENDİ

Burdur'da yaşayan yazar Birnur Şener'in (72) 'Konuk', 'Düş Kurma Oyunu' ve 'Fakir'in Kıyısında' adlı kitaplarından esinlenilerek senaryolaştırılan, Fakir Baykurt'un da yaşamından kısa kesitlerin yer aldığı oyuna, Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Grubu Korosu, Eğitim-İş Sendikası ve Kadın Sahnesini Destekleme Derneği de katkıda bulundu.

Birçoğu öğretmen ve öğrenci olan amatör oyuncuların rol aldığı 'Düş Kurma Oyunu Fakir'in Kıyısında' adlı eserde, çocukken adını çok sık duyduğu Fakir Baykurt'la tanışmayı hayal eden, Baykurt'a gönderilmeyen sayısız mektup yazan, eserlerini okuyabilmek ve kitap yazabilmek için de ortaokulu dışarıdan bitiren Birnur Şener'in ilginç yaşam hikâyesi konu edildi.

PLAKET VE ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR

Oyun sonunda sahneye çıkan oyunun kahramanı Birnur Şener'e Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Sarı, Başkan Yardımcısı Seyfi Ceylan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü İclal Çakır, TÖVİŞ Başkanı Feray Atalay günün anısına plaket ve çiçek sunarak teşekkür etti.

OYUNCULARA KIRMIZI KURDELE

Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü İclal Çakır, 12 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmesine 'Hayır' demek için oyunda rol alan oyuncuların kollarına kırmızı kurdele bağlandığını, birçok mahalleden de kadınların otobüslerle taşınıp oyunla buluşturulduğunu söyledi.

TÖVİŞ, ilk olarak Hasibe Yıldırım'ın 'Öğrencimiz Kendini Neden Astı?', ardından 'Kısmetse Okur', 'Kim Anne-Baba Olmak İster?', 'Bir Türkü Bir Öykü Bir Oyun' adlı eserleri sahnelemiş, oyunlarda gençler, emekli öğretmenler ve öğrenci velileri rol almıştı.