EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)  Meclis Üyesi ve Basım Yayım Sanayicileri Meslek Komitesi Başkanı Barış Erel, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü öğrencileriyle sektör hakkındaki bilgilerini paylaştı.

Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin dersine giren EBSO Meclis Üyesi ve Basım Yayım Sanayicileri Meslek Komitesi Başkanı Barış Erel, matbaacılık sektörünün dünü, bugünü, geleceğini gençlere anlattı. Geleceğin uzmanlarıyla kariyer hedeflerini konuşan Erel’in meslek deneyimlerini anlattığı eğlenceli kısımlar, gençlerin derse ilgisini artırdı. Sunumunda teknolojinin matbaacılık mesleği açısından önemini geçmiş yıllarda başına gelen olayları esprili dille anlatarak ifade eden Barış Erel, şöyle dedi:

"Gençlerin iki yıllık teknik eleman, uzman olarak mezun olacağı bölüm geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Her ne kadar dijitalleşen bir dünyaya doğru gidilse de teknolojinin nimetleriyle basım yayın sektörü de kendini eviriyor ve farklı kesimlerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretiyor. Baktığımızda grafik çalışmaları bugün şehir merkezlerinin mimarisini renklendirir hale geldi. Matbaacılık da klasik kalıplardan çıktı ve farklı reklam çalışmalarının, kişisel koleksiyonların, daha özel, spesifik çalışmaların alanı olmaya başladı. Bu keyifli sunumda ben kısaca genç arkadaşlarıma kendilerini çok iyi geliştirmeleri ve her iş gibi bu işi de severek yapmaları gerektiğini anlattım. Gençlerin ilgiyle izlediği bir ders oldu. Sektörün tozunu yutmuş birisi olarak onlara verebileceğim ne tür bilgi varsa her zaman bir ağabeyleri olarak yanlarında olduğumu bilmelerini isterim."

İZMİR, ()

FOTOĞRAF