EGE Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) tarafından her yaz İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen geleneksel yaz yemeği, bir otelin ev sahipliği ve sponsorluğunda gerçekleşti. 'Eğitime destek gelecek umut' sloganıyla düzenlenen etkinliğe bu yıl da ilgi yoğun oldu.

Eğitim konusunda faaliyet gösteren en büyük yerel vakıflardan olan EÇEV, 25'inci yılını kutlamaya hazırlanırken, 'Eğitimde fırsat eşitliği' vizyonuyla, çocuklar ve gençlere etkinlik merkezleriyle kişisel gelişim, yurtlarıyla barınma, burslarıyla da sosyal destek imkânı sağlıyor. Genç nesiller için daha fazla çağdaş eğitim fırsatı sunabilmek amacıyla düzenlenen yemekte konuklara seslenen EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu, "Bundan 25 yıl önce birileri bir düş kurmuşlar. Bizler ise o düşün yolcularıyız. Düşü kuranlar eğitimde fırsat eşitsizliği olmasın, daha kaliteli ve nitelikli eğitime herkes ulaşsın diye uğraşmışlar. Bizler de onların düşlerine ortak olmak, eğitim alanında eşitlik sağlamak için çabalıyoruz. EÇEV gibi nadir kurumlar sürekli bir geliri olmadan sadece siz eğitim dostlarımızın bireysel bağışlarıyla bugüne geliyor. Sizin yaptığınız bu bağışları çocuklara ulaştırma da biz sadece aracıyız. İyi varsınız, iyi ki varız. Birlikte, el ele verip EÇEV'i bugüne kadar getirdik" dedi. Reşitoğlu'nun konuşmasının ardından Positive Live Project sahne aldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yemeğe Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da katıldı. Davetlilere seslenen Oran, bir EÇEV'li olarak her zaman Vakfın çalışmalarına destek olmaya devam edeceğini belirtti.

Orkestranın gece boyunca süren hareketli müziği konuklardan tam not alırken, renkli sohbetler eşliğinde keyifli ve güzel bir yaz gecesi yaşayan davetliler, gelecek yaz yemeğinde yeniden buluşmak için sözleşti.

Mehmet KURT / İZMİR, ()

01)Sezai Noyan, Haydar İnaç, Seda Erçetin, Tina Alharal, Yasemin Reşitoğlu, Talat Sivri, Celal Özlü

02)Yasemin- Doğan Reşitoğlu

03)Müge Ergin, Gülseren Kızgınçelik

04)Fatoş Kurtduman, Özlem Oğul, Oya Tunçağ, Nursel Zati

05)Noyan- Nilgün Yerli Gürel

06)Özlem Ertuğ

07)Tina- Eli, Nathalie Alharal

08)Aslıhan Akacan, Banu Kınay, Aslı Odabaşı, Zarif Dinçer

09)Haydar-Banu İnaç, Çiğdem- Ogan Süren

10)Sara Saba, Sami- Katya Jimi

11)Figen Can

12)Münire Günenç Uçal, Nebile Orbay, Handan Atılgan

13)Inga- Can Yıldırım, Yasemin - Tuna Tacaloğlu

14)Aynur Tüzomay, Lia Françiosa, Çidem Önsal

15)Tuğçe Öktem, Sevilay Gülcüler

16)Hatice Tecim, Esra Güngör

17)İlkay Kavak

18)Neslihan Kazanan

19)Can Tığa

20)Nilgün Katipoğlu

21)Belgin Akyavaş, Makbule Özbozkurt

22)Filiz Üstel

23)Orhan Belge, Yasemin Reşitoğlu

24)Efsun Bider

25)Semra User, Saadet Sorman, Aydan Ersezen

26)Ekrem Oran