Olgay GÜLER / EDİRNE,() - EDİRNE'de Halk Eğitim Merkezi el sanatları öğrencileri, 'Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor' etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarıyla buluşup kıspet, Edirne Kari ve ahşap işleme gibi el sanatlarıyla ilgili bilgi aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün 'Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor' etkinlikleri kapsamında Edirne Halk Eğitim Merkezi öğrencileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarıyla buluştu. Büyük Sinagog bahçesinde bulunan Vakıf Kültür ve Sanat Evi'nde atölye faaliyetlerine devam eden usta sanatçılarla buluşan öğrenciler, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçları olan kıspette Adem Kayın, talika'da Özcan Abacı, ahşap sanatlarında Mehtap Cömert gibi isimlerden meslek inceliklerini öğrendi

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan, geleneksel el sanatları icra eden ustalarla kursiyerleri buluşturduklarını söyledi. Amaçlarının el sanatları gibi kültürel mirasları gelecek kuşaklara aktarabilmek olduğunu ifade eden Kozan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın projesi kapsamında geleneksel el sanatları yapan ustalarla kursiyerleri buluşturuyoruz. Geleneklerimizin ölmemesi, bizden sonraki nesillere de aktarılması için yapılan bir çalışma bu. İleride bu sanatların başkaları tarafından da yapılabilmesi, gelecek kuşakları bu değerlerin taşınması hedefleniyor" dedi. 


Milletlerin gelenekleriyle yaşadığını dile getiren Kozan,"Bu proje kapsamında başka yerlere de gideceğiz. Daha önce ciğerciye gittik. O da Edirne'nin önemli geleneklerinden birisi. Meşhur bademezmemizin de yapımını yerinde göreceğiz. Böyle kültürel miraslarımızı dolaşıp kursiyerlerimize tanıtacağız. Bu geleneklerin yaşaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.