EDİRNE'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Selimiye CamiSi önünde kadına şiddeti konu alan 'Gereği Düşünüldü' isimli tiyatro gösterisi sergilenirken, Edirne Kadın Platformu üyeleri de yürüdü.

Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Platformu tarafından yürüyüş ve ardından basın açıklaması düzenlendi. Edirne Belediye Başkanlığı önünde başlayan etkinlikten önce kadına şiddet temalı 'Gereği Düşünüldü' isimli tiyatro oyunu Selimiye Camisi önünde sergilendi. Belediye önünden başlayan yürüyüşün ardından Saraçlar Caddesi'nde grup adına açıklamayı İnci Mercan okudu. Mercan, adil eşit ve özgür bir yaşamın, kadınların mücadelesi ile kurulabileceğini ifade ederek, kadına yönelik şiddetlerin önüne geçilmesini ve kadınların haklarının verilmesini istedi. 

Kadınların taliplerini sıralayan Mercan, "Kadın Bakanlığı kurulmalı. Kadınlara ve LGBTİ'lere yönelik her türlü şiddeti ve ayrımcılığı önleyici yasal düzenlemeler acilen yapılmalı. Grevli toplu sözleşme hakkı, sendikal hak ve özgürlüklerimiz önündeki engeller kaldırılmalı, Kamu kurumlarının bütçeleri toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle hazırlanmalı. Eşit ve özgür biçimde barış içinde bir arada yaşamın sağlanacağı demokratik koşulların oluşması sağlanmalı.  İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere kadınlardan yana imza atılan uluslararası sözleşmelerin gereklikleri yerine getirilmelidir" dedi.