EDİRNE Valisi Ekrem Canalp, Arnavutluk'ta iki gün süren çalışma ziyaretinde ikili temaslarda bulunup, ziyaretler gerçekleştirdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp eşi doktor Ayten Canalp ve beraberindeki heyet Arnavutluk'a 2 günlük çalışma ziyaretinde bulundu. Tiran Büyükelçiliğini ziyaret eden Vali Canalp ve beraberindeki heyeti Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, eşi Ayşegül Yörük tarafından karşılandı. Hayet, daha sonra Rozafa Kalesi ve 1773 yılında yapılan İşkodra Kurşunlu Camisini ziyaret etti. Vali Canalp, daha sonra İşkodra Valilisi  Valdrin Pjetri'yi ziyaret edip, görüşlerde bulundu. Valiliğin ardından İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi ile görüşüp, İşkodra Belediye Başkanlığı önünde açılan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin ortaklaşa yürüttüğü 'Bilim Seyyahları' projesi stantlarında incelemelerde bulundu.

Vali Ekrem Canalp, Edirne Valiliği, Tiran Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile "40 Yıllık Hatırın Hikayesi Türk Kahvesi'  İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Vali Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi, İşkodra Valiliği Genel Sekreteri Felek Kasemi İşkodra Müftüsü Muhamed Sytari, Belediye Meclis Başkanı Xhemal Bushati, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşen etkinlik yoğun bir ilgiyle izlendi.

Vali Canalp, ziyaretin ikinci gününde Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük'ün da bulunduğu heyetle  Arnavutluk'ta 2006 yılından beri faaliyet gösteren Geleceğin Alternatif Vakfı'nı (ALSAR) ziyaretin Vakıf Başkanı Mehdi Gurra ve eşi Gerta Gurra tarafından karşılandı. Arnavutluk'un genelinde eğitim, kültür ve yardımlaşma faaliyetleri yürüten ALSAR Vakfı ile birlikte organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde Arnavutluk'ta yaşayan yetim öğrenciler Türkçe şiirler okudu ve şarkılar söyledi. Aynı etkinlik kapsamında 500 yetim çocuğa Edirne Valiliği'nin temin ettiği hediyeleri verildi.
    
Edirne Valisi Ekrem Canalp, Arnavutluk programı kapsamında Elbasan Valisine iade-i ziyarette bulundu. Elbasan Valisi Gledian Llatja tarafından karşılanan Vali Canalp, ziyarette ikili görüşmelerde bulundu. Canalp, daha sonra Elbasan Belediye Başkanı Qazim Sejdini'yi ziyaret etti. Canalp, Türkiye Maarif Vakfı tarafından Elbasan Belediyesi'nden lise eğitimi verilmesi amaçlı kiralanan okul binasını gezdi.