Olgay GÜLER / EDİRNE, () – EDİRNE’de  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimin yıldönümü etkinlikleri kapsamında, kentin en işlek bölgesi Saraçlar Caddesi’nde fotoğraf sergisi açıldı.

Edirne’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında kentin en işlek bölgesi Saraçlar Caddesi’nde hain darbe girişimi gecesi çekilen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. 37 fotoğraftan oluşan serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne İl Müdürü Uğur Ülgen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Serdar Bayram Aslan katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, serginin Türk halkının kahramanlığını bir kez daha gösterdiğini söyledi. Türk halkının hiçbir zaman özgürlüğüyle oynatmadığını ifade eden Çakır, “Hiçbir zaman bu halk özgürlükleriyle bugüne kadar oynatmadı. Bugünden sonra da oynatmayacaktır, özgürlüklerine sahip çıkacaktır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Onlara şükranlarımızı ve minnetlerimizi diliyoruz” diye konuştu.

Sergi, vatandaşlar tarafından gün boyu ilgiyle izlendi