Olgay GÜLER / EDİRNE, () - EDİRNE Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kadın Merkezlerinde düzenlenen kurslara katılan kadınların bir yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri, Kadın Emek Evi’nde sergilendi.

Serginin açılışı, kentte uzun süre Selimiye Camii’nin bahçesinde atıl durumda bulunan ve ‘Kadın Emek Evi’ olarak yeniden düzenlenen binada yapıldı. Açılışı gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirnelileri sergiye davet ederek, "Kadın emekçi, anne, evi düzenleyen, toparlayan; her şey. Onları mutlu edelim ki; Edirne’miz hep olduğu gibi gülen yüzlü insanların kenti olsun. Edirne’ye gülmek çok yakışıyor" dedi.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan’ın da katıldığı serginişn açılışında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Hepimiz tek başımıza bir şeyler yapabiliriz. Kuşkusuz ortaya bir ürün çıkartmak; başarmak çok umut verici ve çok keyif verici. Ama bunu el birliğiyle yapmak; herkesin bir ucundan tutmuş olması, herkesin emeğinin geçmesi, alın terinin damlamış olması ve göz nurunun orada seyredenlere keyif vermesi bence çok daha zevkli, çok daha mutluluk vericidir. Bu bağlamda yapılan bu çalışmalarda ben emeği geçen herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum" dedi. 

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da Edirne'de çok güzel şeyler olduğunu söyledi. Zıpkınkurt, Halk Eğitim Merkezi ve Edirne Belediyesi'nin işbirliği içerisinde çalıştığını ETSO'nun da zaman zaman bu programlara katıldığını belirterek, “Kadınlarımızın bu emeklerini ticarete, paraya dönüştürmeye çalışıyoruz. ETSO'ya yurtiçi ve yurtdışından misafirler geliyor. Bizlerde hep bu kadınlarımızın el ürünlerini, el emeklerini satın alarak misafirlerimize hediye ediyoruz. Kadınlarımıza bu şekilde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Edirne'de bu tür projeleri destekliyoruz ve bu tür projelerde sizlerin emeklerini daha değerli kılmaya çalıyoruz" dedi.   


Başkan Gürkan, daha sonra sergiyi gezerek kadınlarla ile sohbet etti. Öte yandan kursların düzenlenmesine katkıda bulunan eğitmenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Serginin 29 Haziran’a kadar gezilebileceği belirtildi.