İZMİR İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencileri ile 'Kamu Düzeni ve Toplumsal Yaşam' başlıklı konferans verdi.

Aşkın, toplum için güven duygusunun önemli olduğunu, toplumsal yaşamın ve hatta ekonominin dinamiklerinin güven duygusuyla doğrudan ilişkili olduğunu anlattı.

DEÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen ‘Kamu Düzeni ve Toplumsal Yaşam’ konulu konferansa katılan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kamu düzeni hakkında açıklamalarda bulundu. Konferansa, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Zeynep Sibel Algan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Mustafa Özuslu, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İzmir Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ve öğrenciler katıldı. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir’in dünyanın en güvenli kentleri arasında yer aldığını öne sürerek, terörle ve uyuşturucuyla mücadelelerinin devam ettiğini, bu konuda kendilerine iletilen en ufak ihbarları bile özenle not alarak haritalandırdıklarını söyledi. Uyuşturucu satılan noktaları tek tek tespit ettiklerini ve zehir tacirlerine göz açtırmamaya kararlı olduklarını anlatan Aşkın, gençleri de bu konuda uyardı. Hüseyin Aşkın, güvenliği tesis ederken asayiş uygulamalarının yanı sıra toplumu sosyolojik olarak da ele aldıklarını söyledi. Toplumda fark yaratmak adına projeler hayata geçirdiklerini, dezavantajlı bireylerin meslek sahibi olabilmeleri için yerel idarelerle işbirliği yaptıklarını ifade etti. Toplumların refahının, bireylerin mutluğu ve güven duygusuna bağlı olduğunu, bu duygunun toplumsal yaşamı ve hatta ekonomiyi etkilediğini söyleyen Aşkın, ancak bu güvenin tesis edilmesinin, iyi organize olmuş, etkin iletişim kabiliyetine sahip kolluk kuvvetlerinin varlığı ile mümkün olabileceğini ifade etti.

İZMİR, ()

FOTOĞRAF