Olgay GÜLER/ EDİRNE,()-EDİRNE'de  55'inci Kütüphane Haftası, İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programla başladı. Hafta kapsamında 'En Çok Kitap Okuyan Okuyucu' ödülleri sahiplerini bulurken, uzun yıllar kendini doğaya adayan fotoğraf sanatçısı Ali Çıtak da Edirne'nin kuşları isimli bir fotoğraf sunumu yaptı. 

İl Halk Kütüphanesi'ndeki programa Kütüphane Müdürü Semra Dönmez, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan programda 'en çok kitap okuyan okuyucu' ödülleri verildi. Edirne Çocuk Hakları Derneği'nin girişimiyle bu yıl ilk kez verilen 'En çok kitap okuyan çocuk okuyucu' kategorisinde, Kutay Alabaş, Kuzey Aras Dural, Ada Budak ve Okyanus Ayaz ödül almaya hak kazandı. 

Ödülleri vermek için sahneye gelen Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nebahat Çavuş, çocukların kitap okumalarını teşvik etmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Kütüphanelerde çok okuyan çocuklarımızın olduğunu duyunca çok mutlu olduk. Onlara okuduğu kitapları özel hissetmeleri için isimlerinin yazılı olduğu bir mühür hediye ediyoruz. Okudukları kitaplara bundan sonra isimlerinin yazılı olduğu mührü basacaklar. Hiç kitapları karışmayacak. Kendilerine ait kitapları olacak. Elle yazmalarına gerek kalmayacak, çok özel bir hediye ömür boyu kullanmalarını diliyorum. Okumak kadar yazmanın da önemli olduğunu belirtmek için çocuklarımıza birde defter hediye ettik. Çocuklarımıza bol okumalı ve yazmalı bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu. 

En çok kitap okuyan yetişkin okuyucu kategorisinde de Makbule Işık, Özge Şafak ve Barış Akıncı ödül aldı. Programda doğa fotoğrafçısı Ali Çıtak da "Edirne'nin Kuşları" konulu bir fotoğraf sunumu yaptı. Çıtak'ın Edirne'nin Kelebekleri fotoğraf sergisiyse programın gerçekleştirildiği İl Halk Kütüphanesi'nde vatandaşların beğenisine açıldı.  

SESSİZ KİTAP OKUYACAKLAR
Öte yandan toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen '81 ilde Kitap Okuyoruz' etkinliği kapsamında 'Okumak Değiştirir' sloganı ile Çarşamba günü Saraçlar Caddesi'nde ve  AVM'de sessiz kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek.