Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da 'Arka Sokaklar' dizisi hayranı olan ve polis olmak isteyen ilkokul öğrencisi bedensel engelli ikiz kardeşler Selami ve Mehmet Baş, polis ekipleriyle hayali operasyona katıldı.

Bayraktepe İlkokulu 4. sınıfa kayıtlı olan ve evde eğitim gören bedensel engelli ikiz kardeşler Selami ve Mehmet Baş, hayranı oldukları ve sürekli izledikleri 'Arka Sokaklar' dizisindeki gibi polis olmak istediklerini öğretmenleri Rabia Ören'e söyledi. Ören de öğrencilerinin isteklerini Okul Müdürü Murat Turan'a iletti. Okul Müdürü Turan da Polis Haftası dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nden randevu alarak Selami ve Mehmet Baş'ı Asayiş Şube Müdürü Mustafa Yüksel'in yanına götürdü.

Bedensel engelli kardeşler, Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan bütün personelin Polis Haftası'nı kutlayarak Asayiş Şube Müdürü Yüksel'e hayallerini anlattı. Asayiş Şube Müdürü Mustafa Yüksel, büyüyünce polis olmak isteyen kardeşlerin polislerle bir operasyona katılabileceklerini söyledi.

Aldıkları haberle çok sevinen kardeşler, önce müdürlüğün önündeki Yunus timlerin kullandığı motosiklete binerek şiirler okudu. Daha sonra da Afyonkarahisarlı polis abileriyle polis aracına binerek kent merkezinde hayali bir operasyona katıldı.

Selami ve Mehmet Baş, bindikleri polis aracında sirenler eşliğinde telsizle anons yaparak, yollarda önlerine çıkan otomobil sürücülerine operasyona gittiklerini ve kendilerine yol vermelerini istedi. Yolda gördükleri diğer polislerin de Polis Haftası'nı kutlayan kardeşler, en son okudukları Bayraktepe İlkokulu kapısına geldiklerinde ekip otosunun hoparlöründen "Mehmet Başkomiser konuşuyor, bu bir baskındır, lütfen bütün öğretmenler dışarı çıksın" diye anons yaptı. Kardeşler yaşadıkları güzel anlardan dolayı Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Asayiş Şube Müdürü Mustafa Yüksel ile polis ağabeylerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI