Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),() - KIRKLARELİ'nin, Babaeski İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü engelli atölyesi özel gereksinimli kursiyer öğrencileri,  yılın son etkinliğinde hayat ağacı tasviri yaptı.

Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde, usta öğretmen ressam Füsun Sünnetçioğlu eşliğinde yapılan etkinlikte, engelli atölyesi özel gereksinimli kursiyer öğrencileri, hem çok eğlendiler hem de sanatsal anlamda bir duvar resmine imzalarını attılar. Sünnetçioğlu, yapılan etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 "Halk eğitimi bünyesinde özel gereksinimli öğrenciler ve annelerinin de el izleriyle katkıda bulunduğu, hayat ağacı tasviri yaptılar. Öğretmenleri, rehberler, oranın çalışanları, öğrenci anneleri ve öğrencilerin bulunduğu grup boya ile ellerini renklendirerek duvarda çizdiğim ağaç figürünün dallarına yaprak esprisinde el izlerini bastılar ve bu 'biz de varız ve buradayız' demenin bir şekli oldu. Boyaları ellerine sürerken yer yer gıdıklandılar arada da gülüşerek, boyalı ellerle birbirlerini kovaladılar. Hem çok eğlendiler hem de sanatsal bir duvar resmine imzalarını attılar. Öğrencilerin aktif katılım sağladıkları bu çalışma bu yılın son etkinliği oldu. Hayat ağacı milattan öncelere dayanan bir hikayenin sembolüdür. Köklerden gövdeye, oradan dallara, göğe yükselişi ve hayalleri simgeler. Yaşamın ve varoluşun sembolüdür. Verimliliği, şansı, sağlıklı olmayı, bereketi ve ölümsüzlüğü anlatır. Pek çok kültürde hayat ağacına rastlanır. Şimdi halk eğitimin arka kapısı daha da şenlendi ve estetik bir görünüme kavuştu. Bahçe etkinliği olması ve rengârenk boyalarla çalışılması öğrencilerimizin mutlu olmalarını sağladı. Duvar resmi bu yıl öğrencilerimizle yaptığımız son sanatsal etkinlik, hayatın renkleri belki bu hayat ağacı ve izdüşümü."