MANAVGAT Belediyesi'nin engelli vatandaşların yaşamlarını güzelleştirip, daha da kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitimler başladı. Merkezden yararlanan öğrenci sayısı 35'i buldu.
Geçen mart ayında Ilıca Mahallesi'nde hizmete açılan Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi engelli vatandaşlara yeni bir nefes alanı oldu. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde el sanatları atölyeleri, müzik atölyesi, ailelerin engelli çocuklarını saatlik olarak bırakabileceği nefes kreşi, beden eğitimi salonu, görme engelli kütüphanesi ve bilgisayar sistemli odalar, Braille alfabesiyle kabartmalı çıktı alabilen yazıcı sistemi, çocuklar için park ve oyun grubu ile mini bocce oyun sahası bulunuyor. Merkezde yaş gruplarına göre ayrılan engelli öğrenciler, grup çalışmaları yapabiliyor. Antalya genelinde faaliyete geçirilen 3. merkez olan Engelsiz Yaşam Merkezi'nde diğer merkezlerden farklı olarak öğrenciler özel servislerle alınarak merkeze getiriliyor. Ayrıca atlarla yapılan hipoterapinin yanı sıra önümüzdeki günlerde hortikültürel terapinin de (bitkilerle terapi) çok yakında merkezde verileceği belirtildi.
Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yaz kurslarında şimdiden her yaştan 35 öğrencinin kayıt yaptırdığı ve 6 eğitimciyle birlikte derslere başladığı belirtildi. Manavgat Belediyesi'nin engellilere yönelik olarak açtığı merkeze devam eden engelli aileleri Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e bu hassas hizmetinden dolayı teşekkür etti. Engelli aileleri, "Manavgat'ta böyle bir hizmetin veriliyor olması çok anlamlı. Şimdi engelli çocuklarımızı gönül rahatlığıyla emanet edebileceğimiz, onların gelişimine katkı sağlayacak bir merkezimiz var. Bu merkezi hayata geçirenlerden Allah razı olsun" dedi.
Başkan Şükrü Sözen, kentte yaşayan engelsiz vatandaşların tamamen sosyal hayatına katkı sağlamaya yönelik oluşturulan bu merkezin geliştirilmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi. Sözen, "Kentimizde en önem verdiğimiz ve hayata geçirmek istediğimiz projelerden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezi'ydi ve bu hayalimizi gerçekleştirdik. Şimdi amacımız merkezimizi Avrupa standartlarına taşımak ve geliştirmek. Bu merkezle engelsiz kardeşlerimiz yeni bir nefes alanına kavuşacak, bizler de aynı zamanda onların sosyal hayatlarına katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI