MERSİN, () - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ücretsiz olarak verilen ve 7’den 77’ye her yaştan vatandaşın büyük ilgi gösterdiği, ud, keman, bağlama, kanun, ney, gitar, ritim ve şan dersleri devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren enstrüman kurslarında, ud, keman, bağlama, kanun, ney, gitar, ritim ve şan dersleri veriliyor. Ücretsiz kurslardan farklı yaş gurubundan birçok kişi yararlanıyor.
Bağlama kursları ile ilgili bilgi veren Türk Halk Müziği koro şefi Zekeriya Yıldız, kursların yaz sezonunda verildiğini ve okulların açılma tarihi olan 15 Eylül’e kadar devam ettiğini belirterek, "Ücretsiz olan kurslarımızda sıfırdan bağlama dersleri veriyoruz. Bu dersleri verirken kulaktan dolma değil, notalı eğitim veriyoruz. Haftada 2 gün 2’şer saatlik bir eğitimle kurslarımıza katılanlar, 3 aylık bir sürede bağlamayı rahatlıkla çalabiliyor. Kültürümüzde önemli bir yeri olan bağlamayı, gelecek kuşaklara da öğretmek için çaba sarf ediyoruz. Bu açıdan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in de talimatıyla, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yaz sezonu boyunca öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere bağlama kurslarımıza devam ediyoruz" dedi.
Diğer taraftan aynı tempoda devam eden keman kurslarına da ilgi yüksek olduğunu ifade eden keman eğitmeni Abidin Arslan, "Haftada 2 gün 2’şer saatten verilen ücretsiz keman eğitiminde öğrenciler sıfırdan başlıyor. Yaz sezonunda bu kurslar verilirken, kış döneminde de konservatuar öğrencilerine alanlarıyla ilgili ders veriliyor. Verilen eğitimde usul, nota, nazari ve makam konuları da işleniyor" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen gitar kursları ile ilgili bilgi veren gitar hocası Ufuk Bölek ise şu anda 80 civarında gitar kursiyeri olduğunu belirterek, 1 Eylül tarihine kadar sabah ve akşam olmak üzere kursların devam edeceğini dile getirdi.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından verilen kurslardan ücretsiz olarak yararlanmak isteyen vatandaşların, Büyükşehir Belediyesi’nin, Sanat Sokağı’nda bulunan ek hizmet binasına başvurmaları yeterli oluyor.

FOTOĞRAFLI