Barbaros KUL/ERCİŞ(VAN),()-VAN'ın Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında düzenlenen 'TUBİTAK Bilim Şenliği' yoğun katılım ile gerçekleşti. Açılışı yapılan Bilim Fuarı'nda öğrenciler hünerlerini sergiledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yatılı Bölge Okulu (YİBO) salonunda  düzenlenen ve 23 gün boyunca sürecek olan 2018-2019 TUBİTAK Bilim Şenliği'ne büyük ilgi gösterildi. Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, hakim, savcı, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İlçe merkezi ve bağlı mahallerden 56 okuldan 56 projenin yer aldığı bilim şenliğinde, öğrenciler hünerlerini sergiledi

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilçede ciddi manada proje yürütüldüğünü ifade ederek “Bu yıl rekor düzeyde başvuru yapıldı. Bütün okullarımız bilim fuarı için başvuru yaptılar. 73 okulumuz vardı. Bunlardan 56 tanesi TÜBİTAK tarafından onaylandı ve destek gördü. Bu 56 proje bizim için bir gurur vesilesi oldu. Bizlerin sayesinde Van, Türkiye ikincisi oldu. Önce kendisine, vatana, milletine, ailesine birer faydalı evlat olarak yetiştirmek istiyoruz. Sadece akademik anlamda öğrencilerimizi yetiştirmek ve sınavlara odaklı bir sistem yapmak istemiyoruz. Çocuğu bilimsel düşünebilen, araştıran, sorgulayan, çok okuyan nitelikli bir insan olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu alanda çok sayıda da sosyal etkinliklerimiz mevcut. Burada emeği geçen herkese ayrı, ayrı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. 

FOTOĞRAFLI