Basri Tuncay ERTAN/ERDEK,(Balıkesir),() - BALIKESİR’in Erdek ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde, Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce vatandaş vatan nöbeti tuttu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, sabah saat 10.00'da 15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri Temalı Fotoğraf Sergisi’nin açılışıyla başladı. Sergi açılışının ardından ilçe protokolü tarafından ilçe şehitliği ve şehit aileleri ziyaret edildi. Piri Reis Camiinde öğle namazından sonra Mevlit-i Şerif okutulmasının ardından gündüz programı sona erdi.
Saat 19.00'da Erdek Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Ay-Yıldızlı Türk bayrakları ile kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, anma etkinlikleri nedeniyle Erdek Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşların oluşturduğu korteje Erdek ilçe protokolü, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.
Mehteran Takımı eşliğinde, Erdek Öğretmenevi önünde başlayan kortej yürüyüşü Kumlu Yalı Caddesi üzerinden devam ederek Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Alanı’nda son buldu.
Atatürk Anıtı önünde hazırlanan tören alanında 15 Temmuz şehitleri ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunululdu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edildi. Protokol tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

FOTOĞRAFLI