MERSİN'in Erdemli ilçesinde, sağlık turizmi konusunda gerekli çalışmaları tamamlayan Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na yaptığı başvurunun ardından Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi aldı.
Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erman Eker, Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi'ni İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı'dan aldı. Başhekim Erman Eker, belgenin sağlık amaçlı yurtdışından Türkiye’ye geçici bir süreliğine gelen, her türlü sağlık hizmeti ve bununla ilgili destek hizmetlerini kapsadığını belirterek, "Turistin sağlığı ise; ülkemizde herhangi bir nedenle geçici süreli olarak bulunan yabancıların ülkemizde bulundukları sırada ani gelişen hastalıklarda ve acil durumlarda sağlık hizmeti almasını kapsar. Devlet Hastanesi olarak turistin sağlığı konusunda hizmetlerimizi veriyor ve devam ediyoruz. 2018 yılında bu kapsamda hastanemizde 147 sayıda turist tedavi edilmiştir. 2019 yılı ilk 9 aylık sürede bu rakam 141'dir" dedi.
Sağlık turizmi dünyada son 10 yılda hızla geliştiğini ifade eden Başhekim Eker, "Dünyada uluslararası hasta sayısı bakımından sırasıyla ilk 5 ülke; ABD, Almanya, Tayland, Hindistan ve Türkiye'dir. Turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması, dünyada söz sahibi olmaya başlayan sağlık sektörümüzün marka değeri için sağlık turizmi çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı'nın ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün teşvik ve destekleriyle altyapısını güçlendirip tamamladığımız sağlık turizmi çalışmalarımızın ilk meyvesini aldık ve hastanemiz uluslararası sağlık turizmi yetki belgesini aldı. Artık daha çok çalışıp hastanemizin adını bu değişen gelişen sektörde daha fazla duyurmalıyız. İlimizde, bu hizmetin ülkemiz içinde önemli bir yapıtaşını oluşturan Mersin Şehir Hastanesi öncülüğünde bizde rolümüz ve kapasitemiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.