KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi’nde (ERÜ) Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte 'Tıpta Yapay Zeka' konusu anlatıldı.
2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri kapsamında Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Müge Oğuzkaya Artan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte ilk olarak Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını konu alan belgesel yayınlandı. Daha sonra Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Adem Hasgül, 'Tıpta Yapay Zeka' konulu konferans verdi. Yapay zekanın tanımı ve alanları hakkında bilgiler veren Öğretim Görevlisi Adem Hasgül, "Yapay zeka insanın zekasına özgü olan, algılama, öğrenme, çoğul kavramları bağlama, düşünme, fikir yürütme, sorun çözme, iletişim kurma, çıkarımda bulunma ve karar verme gibi davranışları sergilemesi beklenen yapay bir sistemdir. Temel olarak yapay zeka, insanın düşünme yöntemlerini analiz ederek bunların benzeri yapay yönergeleri geliştirmeye çalışmak olarak tanımlanabilir" şeklinde konuştu.
Hasgül, "Yapay zekanın amacı, normal olarak insan zekâsını gerektiren görevleri yapabilecek makinalar veya sistemler yapmaktır. Yapay zekâ araştırmalarının amacı, insan varlığında gözlemlediğimiz ve akıllı davranış olarak adlandırdığımız davranışları gösterebilen bilgisayarlar yapmaktır. Yapay zekâ genel olarak insan tarafından yapıldığında, doğal zekayı gerektiren görevleri yapabilecek mekanizmanın oluşturulması çabalarının tümüdür" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI