Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan 380 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Erciyes Üniversitesi’nin tanıtım videosuyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, fakültelerinin imkanları dahilinde Türkiye’de öne çıkan bir kurum olduğunu söyledi. Dekan Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, “Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hiç şüphesiz ki 2 bin 500 civarında öğrencisiyle Türkiye’de önde gelen fakültelerden birisidir. Gerek fiziki altyapısı, gerek çevre düzenlemesi, gerekse 50 binin üzerinde kitap sayısıyla devasa kütüphanemizle ve güçlü akademik kadrosuyla hakikaten belki de İlahiyat Fakülteleri’nde imkanları dahilinde öne çıkan bir kurum olarak hizmet veriyor.” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ise öğrencilere şöyle seslendi:
“Sevgili veliler, hepimiz çocuk büyütüyoruz, kolay olmadığını biliyoruz. Sizler de yaklaşık 16 yıllık bir emeğin bugün semeresini alacaksınız. Kimi onlarla üzülüyorsunuz, kimi seviniyorsunuz. Görüyorsunuz onlar da sizi mahcup etmediler. Bugün size hediyelerin en güzelini, diplomalarını hediye ediyorlar. Hep beraber bir alkışı hak ediyorlar onlar da.”
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven de, “Mensubu olduğundan onur duyduğum Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültemiz 1965 yılından itibaren eğitimini vermeye başladı. Bu yıl 51. yılı itibariyle 51 yıldır Kayseri’mizde ilim ehli insanlar yetiştiriyor. Bunların son halkasını da biraz sonra mezuniyetleriyle eğitimlerini taçlandıracak olan kıymetli öğrencilerimiz. Şunu biliyoruz ki bu ülkenin ilahiyatçı gençleri, eğitimcileri ister Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde isterse Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde eğitim ve öğretimlerine devam etsinler, dünyanın dört bir tarafında görev yapmak için bu ülkeden yola çıkıp insanlığa hizmet etme gayreti ve amacı içindeler” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Dönem Birincisi Fatma Zehra Şahin, ikincisi Ümmü Gülsüm Ayhan, Esra Tabkara ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Dönem Birincisi Seçil Kılıç, İkincisi Gamze Gevenç, Üçüncüsü Şeyma Uykun’a protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.
Törende 380 öğrenci kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.