Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), () - MERSİN'İN Tarsus ilçesinde belediye tarafından restorasyonu tamamlanan, eski Gülek Belediye binası sosyal tesis olarak hizmete açıldı.
2014 öncesi kapanan 5 belde belediyesinden biri olan Gülek Mahallesi'ndeki eski belediye binası 'Gülek 28 Mayıs Sosyal Tesisleri'nin açılışan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Gülek Mahallesi Muhtarı Cafer Ertan ile vatandaşlar katıldı. Burada ilk olarak söz alan Mahalle Muhtarı Ertan, binanın yenilenerek sosyal tesis olarak hizmete açılması nedeni ile Başkan Can'a teşekkür etti.
Ardından söz alan Başkan Can, göreve geldikleri günden bu güne kadar 50 açılış yaptıklarını belirterek, "2014 yılı öncesinde Gülek, Yenice, Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar belde belediyelerimizdi. Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte 5 belde belediyemiz kapanarak mahalle haline dönüştü. 2014 seçimi öncesi şehir içindeki 45 mahalleden sorumluyduk. Yeni yasayla birlikte kapanan 5 beldeyle birlikte 29 tane mahallemiz oldu. Gelirimiz yüzde 60 azalmasına rağmen mesai arkadaşlarımızla beraber gündüz yorulmadan var gücümüzle 336 bin hemşerimize hizmet etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Gülek Mahallemizde bulunan bu eski belediye binamızı restore ettik. Binamızı muhtar odası, Halk Eğitimle beraber hizmet vereceğimiz meslek edindirme kursu olarak düzenleyeceğiz. İlk etapta dikiş-nakış olacak ve devamı da gelecek. Ayrıca bilgisayar odası, okuma salonu olarak düzenledik. Burada görevli olan bir tane belediye personelimiz belli saatlerde çay dağıtacak. Herhangi bir ücret talep etmeyecek" dedi.
Belediyeciliği çok iyi bildiklerini belirten Başkan Tuna da, "Bu anlamda da hiç mütevazı olamayacağız. Belediyecilikte 3 önemli husus vardır. İşinizle ilgili olacaksınız. İşinizle ilgili bilgili olacaksınız ve işinizi takip edeceksiniz. Çünkü biz genç beyinlerimizle ve dinamik yapımızla bu işleri takip edebilecek nitelikteyiz" dile konuştu.

FOTOĞRAFLI