EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve hibe yoluyla Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağışlanan 36 hizmet aracı için teslim töreni düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Müftüsü Bekir Gerek, Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Necip Fazıl Şahin, emniyet personeli, hayırseverler ile çok sayıda kişi katıldı.
Teslim töreninden sonra Vali Çakacak, Vali Yardımcısı Tütüncü, Tepebaşı Kaymakamı Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dinç ve İl Jandarma Komutanı Şen, araç alımına katkı sunan kuruluşlara ve hayırseverlere teşekkür plaketi takdim etti. Vali Çakacak, Eskişehir halkının rahatı, huzuru ve var olan güvenli ortamın sürdürülebilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü kuvvesine kazandırılan araçların ilgili birimlere tahsisi yapılarak Eskişehir halkının hizmetine sunulduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Şunu ifade etmek gerekir ki, toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda ilimiz en etkin şekilde mücadele etmektedir. Emniyetimizin ve jandarmamızın başarılı çalışmaları takdire şayandır. Bu anlamda kolluk birimlerimizce uyuşturucu arzının önlenmesine yönelik, uyuşturucu satıcılarına karşı yürütülen operasyonlarda çok önemli başarılar elde edilmektedir. Tüm kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyorum"
İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ise, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği ile hayırsever işadamları tarafından Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kuvvesine, 2019 yılı içerisinde toplamda 36 adet hizmet aracının kazandırıldığını söyledi. Gece gündüz, kış kıyamet demeden hizmet veren güvenlik güçlerine maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen herkese gönülden teşekkür eden Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Şahin de yaptığı konuşmada, bundan sonra da güvenlik güçlerine desteklerinin devam edeceğini ifade etti.