ESKİŞEHİR ve Kütahya’da eğitim- öğretimin sona ermesinin ardından karnelerini alan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte Eskişehir’de 137 bin 807 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Eskişehir TEI Alparslan İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Özdemir Çakacak katıldı. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Çakacak, sınıfları tek tek dolaşarak miniklere karnelerini dağıttı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çakacak, miniklerden yaz tatilinde kitap okumayı ihmal etmemelerini istedi. Okulun tasarım atölyelerini de gezen Vali Çakacak, geleceğin bilim, kültür ve sanat insanlarının çocuklar olduğunu söyledi.

Vali Çakacak, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek, “Kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur. Çünkü ne kadara fazla kitap okursak o kadar fazla bilgi sahibi oluruz. Onun için kitap okumaya ihtiyacımız var, kitap okumanın tatili olmaz. Ben, bütün çocuklarımıza öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum. Çocuklarımız bizim için çok önemli ve çok değerlidir. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak çok genç bir nüfusa sahibiz ve bunu büyük bir zenginliğimiz ve büyük bir değerimiz olarak görüyoruz. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğe o kadar iyi hazırlarız.” dedi.

Karne dağıtım töreninde Vali Çakacak’a, Eskişehir milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Vali Yardımcısı Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri eşlik etti.

KÜTAHYA’DA 102 BİN 345 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Kütahya’da 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesinin ardından 102 bin 345 öğrencinin karne alarak yaz tatiline girdi. Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Dr. Ömer Toraman, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Beledi Başkan Yardımcısı Salih Özden, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Karnelerini protokol üyelerinin elinden alan öğrenciler büyük bir heyecan yaşadı. Verimli bir eğitim ve öğretim yılının geride kaldığını söyleyen Vali Dr. Ömer Toraman, “Çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri için bu tür sosyal etkinlikler önemli bir fırsat. Onların yeteneklerini tespit ederek bir yol haritası çizmeliyiz. Yoksa anne ve babaların istekleri doğrultusunda çocuklarımızı zorladığımızda sıkıntı yaşıyorlar. O yüzden çocuklarımızı her yönüyle iyi tanımalıyız. Öğretmenlerimiz bu işin uzmanı. Her çocuğun yeteneği ve kabiliyeti farklı olabilir. Önemli olan onları eğilimleri ve kabiliyetleri doğrultusunda hayata hazırlamaktır” şeklinde konuştu.

Vali Toraman ve protokol üyeleri karneleri dağıtırken, öğrenciler sevinçlerini aileleriyle paylaştı.