İsmail ÖZTÜRK/YALOVA,()-YALOVA’da geçtiğimiz ay sobadan kaynaklı evi yanan ailenin imdadına Yalova’daki meslek liseleri yetişti. Yalova’da 5 meslek lisesinin öğrencileri, yaptıkları çalışmalarla hem okullarda öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu hem de ailenin yanan evini baştan yarattı.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında yanan ev baştan yaratıldı. Yalova Valisi Muammer Erol, baştan yaratılan evin anahtarını aileye teslim etti. Burada açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise öğrencilerin 15 gün içinde evi yaşanabilir hale getirdiklerini söyledi. Müdür Tosun, “Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor etkinliği kapsamında evi yangın sonucu yaşanılmaz hale gelen ailemizin evini 5 meslek lisesinde eğitim gören çocuklarımız tadilatını yaptı ve onardı. Milletimizin yardımseverliğini görmüş olduk. Sadece boya badanasını yapmayı düşünüyorduk ancak doğalgazın çekilmesinden kanepesinden çekyatına kadar halısına kadar birçok hepsi temin edildi. Çok güzel dönüşler aldık. Yardımseverlerimizin de desteğini aldık. Bizzat öğrencilerimiz çalışma yaptı. Bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak ve kısa sürede toplumsal kaynaşmanın sonucunu da görmüş olduk. 10-15 günlük sürede evin içine girilebilir şekle getirdik. İnşallah yavrularımız, vatandaşımız güle güle kullansın” dedi.
Vali Erol ise, “En kolay bereketlenen şey iyilikmiş demek ki. Burada da onu gördük. Küçük büyük bakmadan hep beraber iyilikleri hayata geçirmek için adım atmamız gerekiyor, cesur olmamız gerekiyor” diye konuştu.
Ardından yenilenen evin anahtarını ev sahibi Kadir Karahasan teslim eden Vali Erol, yenilenen evi de gezerek ev sahibi ile bir müddet burada sohbet etti.

FOTOĞRAFLI