TÜRKİYE ile Filipinler arasındaki diplomatik ilişkilerin 70'inci yıl etkinlikleri kapsamında Filipinler Cumhuriyeti Büyükelçisi'nin eşi Ana Algabre Hernandez, Filipinler mutfağından özel lezzetleri Çankayalı kursiyerlerle paylaştı.
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner de katıldı. Filipinler Büyükelçisinin eşi Ana Algabre Hernandez, ülke mutfaklarından özel yemekleri Çankayalı kursiyerlere tanıttı. Türk halkının Filipinlerin yemek kültürünü daha yakından tanımasını amaçlayan etkinliğe katılan kursiyerlere iki yemek tanıtımı yapıldı. Ana Algabre Hernandez Filipinlerin en bilinen 'Kare Kare' ve 'Chicken Adobo' adlı yemekleri bütün aşamalarıyla tanıtarak, kursiyerlerle birlikte pişirdi.
Türkiye'nin en büyük ilçe belediyesi ve tüm büyükelçiliklere ev sahipliği yapan belediye olarak yabancı ülkelerle olan ikili ilişkileri ve kültürel paylaşımları son derece önemsediklerini belirten Başkan Yardımcısı Güner, "Bu tür etkinliklerle Çankaya’da yaşayan vatandaşlarımıza farklı kültürleri tanıtma ve kendi kültürümüzü başka halklarla paylaşma imkânı buluyoruz. Bu nedenle böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
Filipinler halkının misafirperver, mutlu ve sosyal bir halk olduğunu söyleyen Ana Algabre Hernandez ise, Türk halkının arkadaş canlılığı ve güler yüzlülüğünü çok sevdiğini belirtti. İki ülkenin kültürel alışverişinden mutluluk duyduğu ifade eden Hernandez, "Filipinler mutfağı doğu ve batı yemek anlayışını birleştirir. Malezya, Çin, Japonya, Hindistan ve ABD  geleneklerinden bir ölçüde etkilenmiştir" diye konuştu.