FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, “Dünyanın birçok ülkesine ürün satıyoruz hatta talepleri karşılayamıyoruz, üretimimiz eksik diye. Türkiye’de her ay 10 milyon liralık talep bekliyor, üretememişiz” dedi.

FKB Başkanı Lütfi Bayraktar, Entegre Fındık İşleme Tesislerinde  (EFİT) gerçekleşen 2018-2019 yılı Fiskobirlik Olağan Mali Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, birliğin son durumu hakkında delegeleri bilgilendirdi, iyi yolda olduklarını söyledi. Fındıkta müdahale alımı yapabilmek için devlet desteği dışında başka bir imkan olmadığına işaret eden Bayraktar, “Bu alım Fiskobirlik’ten beklenilmemeli. Çünkü TMO’nun yaptığı gibi 100 bin ton fındık alacaksın, depona koyacaksın, bekleteceksin. Yok öyle bir dünya. Fındıkta müdahale alımı için kesinlikle devlet desteği şart” diye konuştu.

Bayraktar, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da ürün satışı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Fiskobirlik bir yola çıktı, destek verilirse 3 yılda tamamlar, verilmezse 5 yılda tamamlar ama bu kurum yolda. Tüm zorluklara rağmen bu yürüyüşünü tamamlayacaktır. Dünyanın birçok ülkesine ürün satıyoruz hatta talepleri karşılayamıyoruz. Ben entegre tesisine uğrarım her geldiğimde, sorarım, bırakın yurt dışını Türkiye’de ne kadar talep bekliyor diye? En az her ay 10 milyon liralık talep bekliyor" dedi. 

Üretimi artırmak için Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım yaptıklarını hatırlatan Bayraktar, bundan sonra talepleri karşılayabileceklerini belirtti. Bayraktar, Giresun kalite fındıkların coğrafi işaret tescili aldıklarını, artık kimsenin Fiskobirlik’e başvurmadan Giresun kalite fındık satışı yapamadığını dile getirdi.

Bayraktar’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri okunarak karara bağlandı.