GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, Şireci Holding bünyesinde faaliyet gösteren Ninova Nöroteknoloji AR-GE Merkezi’ni ziyaret etti. Ninova Nöroteknoloji AR-GE merkezinin ileri teknoloji ile donatıldığını belirten Ünverdi, "Çok etkileyici bir merkez olmuş. Yeni atacağımız adımlar ve benzeri projelerle Gaziantep medikal sektöründe çok önemli bir merkez haline gelebilir" dedi.

Türkiye’deki klinik çalışma merkezlerinin yetersiz olduğu ve yeni süreçte klinik merkezlere olan ihtiyaçların değerlendirildiği ziyarette, Ninova Nöroteknoloji’nin sahip olduğu güçlü altyapı kullanılarak buranın klinik çalışma merkezi olabileceği kaydedildi.

Adnan Ünverdi, medikal alanında yapılan yatırımların desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, “GSO olarak son dönemde medikal sektöründe yeni bir hamle başlattık. Bu amaçla Sanko Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ile Odamız arasında Gaziantep Medikal Sanayi Ürünleri ve Teknolojileri Programı (MESANTEP) protokolünü imzaladık. Biz bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Böylesi bir merkezi şehrimize kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Tıbbi cihaz konusundaki başarınızı yürekten kutluyorum. Ar-Ge, ileri teknoloji, bilim ve beyin gücünün bu denli işletildiği böylesi bir merkez eminim kısa zamanda çok daha fazla yeniliğe imza atacaktır" diye konuştu.

Medikal sektörünün sabır gerektiren uzun süreçler sonucunda geri dönüşler sağladığını dile getiren Ünverdi, Gaziantep’in medikal sektöründe ilerleyebilmesi için kümeleşme yapılması ve alandaki firmaların birbirlerine destek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Görüşme sonrası merkezdeki üniteleri gezen Adnan Ünverdi, firma bünyesinde üretilen cihazları inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI