GAZİEMİR Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Gaziemir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 'Fotografik Hafıza Teknikleri Eğitim Programı' tamamlandı.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri ve yakınlarının faydalandığı kurslar 5 hafta sürdü. Haftada iki saat verilen eğitimlerin ardından yaklaşık 100 kişiye sertifikaları verildi. Eğitimlerde Hafızanın Çalışma Prensipleri, Temel İlişkilendirme Metodu, Bağlama Metodu, Öyküleme Metodu ve Çağrışım Metodu konu başlıkları işlendi.

Verilen eğitimlerde hafızayı etkin kullanmanın sistemlerinin aktarıldığını belirten eğitmen Mine Çoban, "Eğitimlerin amacı, hafızayı etkin ve sistematik şekilde kullanarak kolay ve kalıcı öğrenmenin püf noktalarını bireylere uygulatmaktır. Bu sayede hafızalarını daha etkin kullanabilen insanlar hayatlarında çok daha başarılı olabileceklerdir. Hafıza eğitiminin hayata olan etkisi en kısa sürede kendini gösterecektir" dedi.

KONULARI ESNAF BELİRLİYOR

Oda faaliyetlerinde eğitim çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen ise, "Çalışmalarımızda ana ilkemiz, üyelerimize periyodik ziyaretler yapmak ve bu esnada ilk ağızdan öğrendiğimiz sıkıntılar ve beklentiler konusunda faaliyet planı hazırlamak. Bu noktada Gaziemir esnaf sanatkarının beklentilerinin önemli bir kısmının eğitim alanında olduğu görülüyor. Biz de oda yönetimi olarak farklı alanlarda eğitimler düzenleyerek hem talepleri yerine getirmeye hem de toplum menfaatine çalışmalar gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz" diye konuştu.

İlçedeki idarecilerle ve kurumlarla işbirliği altında üyelerinin sorunlarını çözmeye çalıştıklarına dikkat çeken Beyen, "Gelen taleplere göre eğitim konularını belirliyoruz. Mevcut kursumuza talep olması halinde yenileri de tertiplemeyi düşünüyoruz. Eğitimlerimiz üyelerimize ve yakınlarına artı değer katacaktır. Kurslar, belediye ile yapmış olduğumuz protokol ve proje çerçevesinde uygulanıyor" dedi.

Sertifika töreninde Oda Başkanı Süleyman Beyen, kurs eğitmeni Mine Çoban'a, katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek verdi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI