ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nü kapsamında, Gelibolu ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından, 'Gökyüzünden Türkiye Manzaraları' adlı fotoğraf sergisi açıldı. 

Gelibolu Atatürk Kültür Merkezi'nde, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde çekilen ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı fotoğraf sergisinin açılışını Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar yaptı. Türk Hava Kurumu'nun Yamaç paraşüt pilotu Orhan Özgülbaş'ın çektiği 10 bin fotoğraf arasından seçilen ve 179 fotoğraftan oluşan 'Gökyüzünden Türkiye Manzaraları' fotoğraf sergisi, 16 Mart tarihine kadar açık kalacak.

'Gökyüzünden Türkiye Manzaraları' adlı fotoğraf sergisinin binlerce kilometre yolun, saatler süren uçuşların, uzun ve yorucu çekimlerin sonucunda oluştuğunu belirten THK Yamaç paraşüt pilotu Orhan Özgülbaş, "Bu değerli çalışmada görev alan arkadaşlarımız özel bir araçla dağlar, tepeler aşıyor, tarih kokan eski sokaklardan geçiyor, insanlarla buluşuyor, duygularını paylaşıyor ve her döndükleri yolculuğun sonunda güzel yurdumuzun tarihi, doğal ve turistik güzelliklerini sunmak için çabalıyor. Böylece Türkiye’nin birbirinden güzel illeri, ilçeleri, kasabaları, köyleri binlerce fotoğraf karesinde tekrar tekrar can buluyor. Bu proje 81 ile ulaşıncaya kadar devam edecek ve yeni fotoğraflar, Türkiye genelinde bölgesel olarak açılacak sergilerde halkımızla buluşacak. Bizler böylesine güzel bir projeyle sizlerin karşısına çıkmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyor, sergimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyoruz" dedi.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU (Çanakkale), ()

FOTOĞRAFLI