ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde, 26 Kasım İlkokulu öğrencileri, Eko Okullar Programı kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kıyafetleriyle yürüyüş yaptı.

İlçe merkezindeki PTT binası önünde toplanıp, burada geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan kıyafetleri giyen çocuklar, çevreye daha duyarlı olunması konusunda hazırladıkları görsellerle sosyal mesaj verdi. Öğrenciler, vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi.

Okulun Eko Tim öğrencilerinden Aysu Şahbaz, 26 Kasım İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri olarak üzerinde çalıştıkları projeyi hayata geçindiklerini belirterek, "Günümüzde çevre kirliliği en üst noktalara ulaştı. Bu sebeple bizler Eko Okullar Programı kapsamında iki yıldır çöp atık ve geri dönüşüm konularında dikkate değer etkinliklere imza atmış bulunmaktayız. Okulumuz ve çevresini çöp atıklar konusunda bilgilendirmiş, çöplerin aslında ayrıştırılabileceğini ve bazılarının geri dönüştürülebileceğini yaptığımız bütün çalışmalarla anlatmış olmanın gururunu yaşamaktayız. Artık bizler doğaya atılan çöplerin hem dünyanın, hem de bizim sonumuzu getireceğinin farkındayız"  dedi.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU(Çanakkale), ()
FOTOĞRAFLI