Murat SÖZERİ / MUT(Mersin)() – MERSİN’in Mut İlçesi’nde Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı genç çiftçi hibe desteklerinden yararlanan çiftçiler ürettikleri ürünleri hasat etmeye başladı.
Mut ilçesinde, çilek, kayısı, sera, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık alanlarında verilen hibe desteğiyle yeni üretim alanlarının kurulmasını amaçladıklarını belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, "Bakanlığımız tarafından verilen genç çiftçilerimize yönelik hibe destekleriyle ailelerin gelir elde etmelerinin ve ekonomiye katkı sağlamalarının yanı sıra ilaçsız, doğal ürünlerin yetiştirilmesine de öncülük etmiş oluyoruz" dedi.
Proje kapsamında 30 bin lire destek alarak tarlasına çilek eken ilçeye bağlı Suçatı Mahallesi’nden Nefibe Kuş, alternatif ürün olarak çilek ektiğini ve bundan da mutlu olduğunu söyledi. Nefibe Kuş eşiyle birlikte ürünlerini ilçedeki üretici pazarında satarak evlerinin geçimini sağladıklarını söyledi.
Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016-2018 yılları arasında ilçede 18-40 yaş arası 95 genç çiftçiye toplam 2 milyon 850 bin lira hibe desteği sağlandığı öğrenildi.

FOTOGRAFLI