MERSİN, () - MERSİN'de Kadın ve genç kızlara yönelik eğitim faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren İçel Soroptimist Kulübü, yeni eğitim sezonunun ilk seminerini bursiyerleriyle buluşturdu.
İçel Soroptimist Kulübü, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Bingül Harman’ın konuşmacı olarak katıldığı 'Etkili Sosyal Medya Kullanımı' konulu bir seminer düzenledi. Kulüp binasında gerçekleştirilen seminere, kulübün burs verdiği ve çeşitli şehir ve okullarda öğrenim hayatını sürdüren kız öğrenciler ve kulüp üyeleri katıldı.
Özellikle gençlerin, etkili internet ve sosyal medya kullanımının gündelik yaşamlarına katacağı değerler göz önüne serilirken, sosyal medyada anket ve şablon oluşturulması, yayınlanması ve cevap alınmasının tüm aşamaları uygulamalı olarak anlatıldı. Bingül Harman’ın yaşam boyu öğrenmenin önemine de değindiği sunumda, bir bilgi olarak internet ve sosyal medyanın doğru kullanılmasının etkili ip uçlarına değinildi. 
İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Ganime Turan yaptığı açıklamada, "Kulübümüz, kurulduğu 1970 yılından bu yana pek çok başarıya imza atarak sayısız değer üretti. Özellikle donanımlı gençler yetiştirmek adına onlara yönelik seminer ve konferanslara ayrıca önem vermekteyiz. Bu doğrultuda, etkili sosyal medya kullanımı konulu bir semineri değerli hocamız Bingül Harman ile gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Yıl içinde buna benzer ve farklı faaliyetlerimiz devam edecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI