ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), konserler dizisi kapsamında ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahip keman sanatçısı Yiğit Karataş (25), konser verdi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki keman sanatçısı Yiğit Karataş solist olarak sahneye çıktı. Besteci Max Bruch'un 'Op.26 No.1Keman Konçertosu'nu ara vermeden yorumlayan Yiğit Karataş'ın kemanına Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şeflerinden Cemi'i Can Deliorman yönettiği ADSO eşlik etti.

İzleyenlere kemanından yayılan namelerle keyifli bir akşam yaşatan genç sanatçı, dakikalarca alkışlandı, sahneden çiçekle uğurlandı.

Yiğit Karataş, keman çalışmalarına 9 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Alper Özcan ile başladı. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın sınavlarını kazandı, lise eğitimine Veniamin Warshavsky ile devam etti. 2004 yılında katıldığı '4'üncü Gülden Turalı Keman Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu. Yüksek lisans eğitimine devam eden Karataş, peş peşe ulusal ve uluslararası ödüller kazandı. Son olarak New York'ta Helen Airoff Dowling Olağanüstü Yetenek Ödülü'ne layık görüldü.

Konserin ikinci bölümünde ise ADSO, besteci L. V. Beethoven'in 'Op.60 No.4 Senfoni' adlı eserini seslendirdi.