YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki 'İngilizce Konuşma Kulübü'nde gençler hem eğleniyor hem de sosyalleşerek İngilizce eğitimi alıyor.
Sorgun Gençlik Derneği tarafından yürütülen projeye gençler yoğun ilgi gösterdi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, özellikle İngilizce bilen; ancak bu teorik bilgiyi günlük hayatın herhangi bir alanında pratik olarak uygulayamayanlara yönelik projenin çok önemli olduğunu söyledi. Uğuz, gençlerin hem hoş vakit geçirerek, aynı zamanda sosyalleşerek İngilizce konuşma konusunda adım adım ilerleyerek eşsiz bir eğitim aldıklarını belirtti. Gençlerin İngilizce seviyesi ne olursa olsun, konuşma pratiği yapmadan İngilizce diline tam hakim olamayacaklarını vurgulayan Halil Uğuz, şöyle dedi:
"Bu durum iş, okul ve gündelik hayatlarında etki etmekte ve hatta İngilizce konusunda çekingen olmalarına sebep olabilmektedir. İngilizce Konuşma Kulübü ile gençler, hem İngilizce öğretmeni hem de sınıf arkadaşları ile pratik yaparak konuşabilme yeteneklerini artırıyorlar. Kalıplar ve formüllere boğularak İngilizceyi öğrenmek yerine, konuşarak organik bir şekilde İngilizce öğrenmeyi tercih ediyoruz. Bu kulüp sayesinde gençler arkadaşları ile İngilizce konuşarak sosyalleşiyor, İngilizceyi doğal bir şekilde geliştirebiliyor ve hayatın stresinden biraz da olsa kurtulabiliyorlar. İngilizce Konuşma Kulübü'nde, her hafta farklı konuşma aktiviteleri ile internaktif yöntemlerle ve öğrenci merkezli öğrenme yönetimi kullanılmaktadır. Konuşma aktiviteleri, okuma, yazma ve dinleme gibi dil becerileri ile de desteklenmektedir."
FOTOĞRAFLI