KIRKLARELİ  Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Aysun Eyüboğlu Erşen, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve atık maddeleri değerlendirmek amacıyla 5 yıl önce hobi olarak bir çalışma başlattığı çalışmada, geri dönüşüm malzemelerini sanat eserlerine çevirerek, sergiledi.

Edirne Devecihan Kültür Merkezi'nde geri dönüşüm malzemelerinden yapılan eserler yoğun ilgi gördü. Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Aysun Eyüpoğlu Erşen, atıklardan yaptığı eserlerin gün geçtikçe öğrencilerinin de ilgisini çektiğini söyledi. Plastik kapaklar, bitmiş ilaç plakaları, karton parçaları ve limon fileleri gibi atık malzemeleri her fırsatta değerlendirerek resimlerine monte ettiğini kaydeden Erşen, "Sanat zaten bir anlamda tesadüftür. Cesaretle o fırçayı eline alarak kullanmak gerekir. Bende bunu yapıyorum" dedi. Erşen, farklı materyalleri farklı bir doku oluşturarak tasarım kaygısıyla birleştirdiğini dile getirip, "29 yıldır mesleğimi sürdürüyorum. 4-5 yıl önce bu tarz sanatsal faaliyetlerle kendimi tanıştırdım. Benim tarzım; farklı materyalleri, farklı bir doku oluşturarak tasarım kaygısıyla birleştiriyorum. Yani amacım, estetik ve tasarım kaygısı ortaya koymak. Atık ürünleri de kullanıyorum. Örneğin; plastik kapaklar, bitmiş ilaç plakaları, karton parçaları, limon fileleri bana sormadan atılmıyor evde. Çünkü ben bunları eserlerimde kullanıyorum" dedi. 

'EVİMDEKİ HER ATIĞI KULLANIYORUM'
Evinde sürekli üretim halinde olduğunu, 1 yılda 5 yılın ürününü ürettiğini ifade eden Erşen, "Bu sergide bulunan eserlerimi 3 ayda yaptım. Farklı materyallerle çalışmaya, elimde malzeme birikince başladım. Zaten sanatsal derslere, tasarım derslerine giriyorum. Sanat zaten bir anlamda tesadüftür. Cesaretle o fırçayı eline alarak kullanmak gerekir. Çöp kutusuna atılacak olan birçok malzemeyi kullanıyorum. En çok karton ve mukavva atıklarını kullanıyoruz. Evimdeki her atığı kullanıyorum ve sanat eserine dönüştürüyorum" dedi.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Turizm Haftası kapsamında yaptıkları etkinliklerin sonuna geldiklerini belirterek, "Son yapacağımız etkinliği çok önemsiyorum. Çünkü Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan da bu katı atıklarla ilgili olağanüstü çaba sarf ediyor. Hatta uluslar arası ödül de aldı. Bizim de aslında konseptimiz biraz buna yakın. Atıktan sanata konseptimiz var. Bu sergiyi sadece açmış olmak için açmadığımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de paylaştık. Biliyorsunuz Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da yaşayacağız bu hafta içerisinde. Bu hafta kapsamında okul öğrencilerinin, Milli Eğitim Müdürlüğü marifetiyle sergiyi gezmelerini de sağlayacağız. Böylece bir duyarlılık algısının oluşmasına da vesile olacağız. Bu sergi, hafta boyunca öğrencilerimiz tarafından gezilecek" dedi.