GIDA Mühendisleri Odası Adana Şubesi, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası göreve gelen yerel yöneticilere gıda sağlığı ve gıda güvenliği konusunda yapılması gereken çalışmalar için çağrıda bulundu.

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Şehmus Alparslan, yerel yöneticilerin gıda alanına dair toplum yararına ve çağdaş bir kent yaşamı için yapılması gereken çalışmaları bir an önce hızlandırması gerektiğine dikkat çekti. Gıda güvenliği ve sağlığı konusunda gerekli önlemler alınmamasının hayati tehlikelere sonuç açabileceğini söyleyen Alparslan, “Yerel yönetimlerin, halk sağlığının korunması ile ilgili sorumluluğu kapsamında gerek sabit satış noktalarında gerekse semt pazarlarında tüketiciye arz edilen yaş meyve-sebze ürünlerinin öncelikle pestisit kontrol ve analizlerine tabi tutulması gerekmektedir” diye konuştu.

‘AİLE ÇİFTÇİLİĞİ YAYGINLAŞMALI’

Toplum refahını doğrudan etkileyen gıda veya gıda ham maddesi üretiminde uluslararası standartları yerel gerçeklik ile bağdaştırıcı uygulamalara öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çeken Alparslan, şöyle konuştu:

“Gıda güvenliği ihmal edilmeden, yerel üreticilerin desteklenmesi, ürünlerin aracısız olarak tüketiciyle buluşturulması sağlanmalıdır. Aile çiftçiliği ile üretim ve tüketim Kooperatifçiliğinin yaygınlaştırılması teşvik edilmelidir. Bütün bu çalışmaları etkin ve verimli bir şekilde yürütmek üzere Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerin bünyesinde konu ile ilgili sorumlu bir birimin oluşturulması önemli ve örnek bir adım olacaktır”

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ