KIRIKKALE'da Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) üyesi gençler, 'Şehirden çıktım köye' projesi kapsamında Kazmaca Köyü'nün ilk ve ortaokulunu baştan aşağı yeniledi.
Kırıkkale'de SİYAMDER üyesi gençler, başlattıkları sosyal sorumluluk projesi ile merkeze bağlı Kazmaca köyünün ilk ve ortaokulunu yeniledi. Okulun duvarlarını boyayan, bahçede yeşillendirme çalışmaları yapan ve kütüphaneye 350'ye yakın kitap bağışlayan gençler, çocuklara oyuncak ve eğitim malzemesi hediye etti. Ayrıca 'İçimizdeki çocuk geleceğimizdeki genç' teması kapsamında çocuklara özel hazırlanmış olan slaytlar eşliğinde meslek gruplarının tanıtımları yapıldı.
'BU PROJE, GELECEĞİMİZE YAPILAN BİR YATIRIMDIR'
Projese kapsamında, merkezden uzak ve hizmet alımında zorlanan köy okullarının onarıldığını ve eksikliklerinin giderildiğini belirten SİYAMDER Kırıkkale Yerel Kurulu Başkanı Utkucan Çebiş, şunları söyledi:
"Gençlerin kendi şehirlerindeki köy okullarının eksikliklerini gidererek sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefliyoruz. Bugün 37 gönüllümüz çalışmalarda yer aldı. Sabahın erken saatlerinde bir araya geldik ve gün boyu okulun daha önceden tespit edilen eksiklerini sistemli bir şekilde gidermeye çalıştık. Çocuklarla eğlenceli bir şekilde vakit geçirip, okulun temel ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün burada yapılan proje sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil, geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Bu bağlamda çocukların okula olan sevgisini arttırmak ve onlara vizyon katmak için buradayız. Köy okullarında sadece daha kaliteli fiziksel şartlar değil gülen yüzler de bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz"
FOTOĞRAFLI