Cansel ORUÇ/BURSA,()-FRANSA’da 1963 yılında kurulan, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerine yönelik yan sanayi alanında faaliyet gösteren Groupe Plastivaloire’nin, Bursa’da Kayapa OSB’deki fabrikasında Tech-Day etkinliği düzenlendi ve fabrikada imal edilen ürünler sergiledi.

Yüzde 100 Fransız sermayeli olan ve otomotiv sektöründe plastik parça üretimi, montaj ve boyalı ürünler tedariki konusunda hizmetler sunan Groupe Plastivaloire’nin Bursa fabrikasındaki Tech-Day etkinliğine, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Osman Günay ve Kayapa OSB Başkanı Yalçın Toy’un yanı sıra Groupe  Plastivaloire CEO’su Patrick Findeling, Groupe Plastivaloire Satış Direktörü Nicolas Garreau da katıldı.

 “BURSA TALEPLERİ KARŞILAYABİLECEK OLANAKLARA SAHİP”

Etkinliğin açılışında konuşan Groupe  Plastivaloire CEO’su Patrick Findeling, “Groupe  Plastivaloire Bursa Fabrikası, talepleri karşılayabilecek miktar ve kalitede parçaları üretecek insan kaynağı ve malzeme olanaklarına sahiptir” dedi. Groupe  Plastivaloire’nun dünya genelindeki ciro hedefleri hakkında da açıklamada bulunan Patrick Findeling, “2020’de 750 milyon Euro, 2025’de 1 milyar Euro ciro hedefliyoruz. Ayrıca büyümeyi de tüm dünyada müşterilerimizin üretim merkezlerine yakın yerlerde planlıyoruz. Türkiye özellikle otomotiv alanındaki birçok endüstriyel kuruluşuyla Grubumuz için önemli bir gelişme fırsatını temsil eden bir ülkedir” şeklinde konuştu.

 “YENİ YATIRIMLAR YAPMAYA HAZIRIZ”

Patrick Findeling sözlerini tamamlarken de, “Gelecek beş yıl boyunca Bursa fabrikamızda güçlü bir cironun gerçekleşmesini sağlayacak önemli yeni pazarların temelinin atılması için çalışmalarımız sürüyor. Groupe  Plastivaloire üretim araçlarını en modern donanımlarla geliştirmek için Türkiye’de yeni yatırımlar yapmaya da hazırdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında Bursa’daki otomotiv ana ve yan sanayi firmalarının temsilcileri fabrika gezisi yaparlarken, kurulan stantlarda Groupe Plastivaloire’nin Bursa fabrikasında imal edilen ürünleri incelediler. Fransa’dan gelen konuklar daha sonra şehir turu gerçekleştirip Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.