BURDUR'un Bucak ilçesinde 5 içme suyu sondaj kuyusunun enerji ihtiyacını karşılaması amacıyla yapılan 110 kW gücündeki güneş enerji panelleri açıldı.
Barbaros Mahallesi Küçükçorak harman yerinde bulunan yaklaşık 5 dönümlük arazinin yarısına ilçenin içme suyunu karşılayan aynı bölgede bulunan 5 sondaj kuyusunun enerjisini karşılayacak olan 110 kW gücündeki güneş enerjisi panellerinin açılışı yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törene AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Kemer Belediye Başkanı İsmail Özay, Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Kocaaliler Belediye Başkanı Sebahattin Gökçe, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık ve İl Genel Meclisi üyeleri, bazı resmi daire ve kurumların müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile yapılan projenin bedeli 480 bin TL'dir. Yüzde 80'i hibe kaynaklıdır" dedi. Başkan Ünal, güneş panellerin devreye girmesiyle yüzde 50 tasarruf yapılacağını kaydetti.
Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur da ABD ve Avrupa'nın 1960'larda kurduğu kalkınma ajansının Türkiye'de 2007 yılında kurulduğunu kaydederek, kalkınma ajansları sayesinde özel firmaların yanı sıra resmi kurumlar ve belediyelerin projelerinin büyük talep gördüğünü vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından güneş enerji panellerinin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI