Güney Adana Kalkınma Programı, İçişleri Bakanlığınca vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı, farkındalık oluşturan ve örnek olabilecek projelerin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ve 81 ilden 1102 projenin katıldığı 'Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması'nda 'Vatandaş Odaklı' kategoride ödüle layık görüldü.
Ankara'da düzenlenen ödül töreninde Vali Mahmut Demirtaş, ödülü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinden aldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehirlerin kalkınması için yerel yönetimlerin çalışmalarının önemli olduğunu dile getirdi.
Vali Demirtaş ise ödül töreninde yaptığı açıklamada 'Vatandaş Odaklı' kategoride ödüle layık görülen Güney Adana Kalkınma Programı ile geliştirdikleri onlarca proje ve destekleyici alt faaliyetler ile eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal uyuma kadar farklı çalışma alanlarında vatandaşların hayatlarına dokunarak kültürel bir kentsel dönüşüm hareketi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çukurova'nın gözbebeği Adana'yı tarihi ve doğal güzellikleriyle stratejik konumunun sunduğu avantajlarla her anlamda yeniden ayağa kaldırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Vali Demirtaş, aldıkları bu ödülün yapacakları işlerde kendilerini daha da yüreklendirdiğini  vurguladı.

FOTOĞRAFLI