BALIKESİR’in Edremit ilçesinde turizmci ve iş insanları tarafından bölgenin tanıtımı amacıyla Güre Turizm Tanıtım Derneği (GÜRTAD) kuruldu.

Edremit’in Güre Mahallesi'nde bir araya gelen gönüllüler, mahallelerinde karşılaştıkları sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmak, zeytin ve zeytinyağları ile termal kaynaklarının yurt içi ve yurt dışında tanıtımını yapmak amacıyla dernek kurdular. Geçici idare merkezi bir zeytinyağı fabrikası olan GÜRTAD'ın kuruluşu nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

Aralarında turizmci ve iş insanlarının bulunduğu 12 kişilik kurucu yönetimi oluşturulan dernekte başkanlığa Mehmet Agah Ferhatoğlu getirildi. Ferhotoğlu’na ait zeytinyağı fabrikasında gerçekleşen toplantıya katılım yoğun oldu. Ferhatoğlu, "Toplumun sivil ve yerel dinamikleri, yaşadıkları, iş yaptıkları çevreye değer katmak için, çeşitli oluşumlar aracılığıyla hizmet üretiyorlar. Bizlerde yalnızca bu amaç çerçevesinde bir araya gelerek, çevremizdeki çeşitli sorunların giderilmesinde ve projelerin üretilmesinde bir sivil inisiyatifin mevcudiyetine inandığımız için bu derneğimizi kurduk. Güre, Edremit Körfezi'nde bozulmamış doğası, üstün kalite zeytin ve zeytinyağı, termal kaynakları, turistik tesislerinin yatak kapasiteleri ile büyük bir potansiyel taşımaktadır. Hakkın da efsaneler bulunan Sarıkız, Güreli hemşerimizdir. Güre Mahallemiz ve sahilimiz bölgemizde en iyi korunmuş alanlardır. Buda bölgemizi ideal yaşam alanı yapmaktadır. Derneğimizin amaçları olarak çok geniş perspektifte Güre’mizin kalkınmasında, faydası olacak her konu da çalışmalar yapmak olarak özetleyebiliriz” diye konuştu.

GÜRTAD kurucu yönetimi, Başkan Mehmet Agah Ferhatoğlu, Başkan Yardımcısı Birol Kocacan, Sekreter Yusuf Karagöz’den oluşurken, Yönetim Kurulunda ise Mehmet Öngen, Gencer Engin, Veli Albayrak, İskender Azatoğlu, Ahmet Çetin, Recep Sakızlı, Murat Bostancıoğlu ve Yağız Öngen yer aldı.

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(Balıkesir), ()