Halil ÖZÇOBAN/BURSA,()-TÜRKİYE  ve  Avrupa  Birliği arasında  yürütülen  “Şehir  Eşleştirme Projesi”  kapsamında, Brüksel’de yapılan görüşmelerde Gürsu'da temsil edildi.  

Türkiye ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında sürdürülebilir yapılar oluşturmayı hedefleyen “Şehir Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında, Brüksel’de yapılan görüşmelere Gürsu Belediyesi de katıldı. Görüşmelerde; şehir eşleştirme alanında aktif olarak faaliyet gösteren uluslararası ağlar ve platformlar, Avrupa  Birliği kurumlarının, şehir eşleştirme  konusunda  iyi  uygulama niteliğinde çalışmalar  yürütülen belediyeler  ve belediye  birlikleri   ile  bilgi ve deneyim paylaşımında  bulunuldu.   Türkiye'den Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan yerel yönetim temsilcilerinden oluşan heyet, "Türkiye-AB Şehir Eşleştirme Projesi" kapsamında temaslarda bulundu.

ULUSLARARASI KİMLİK KAZANILMASI HEDEFLENİYOR

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Türkiye ve AB'ye üye ülkelerdeki yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımına, kalıcı şehir eşleştirme ilişkileri kurmamıza katkı sunan programda ilçemizin temsil edilmesini sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Yaptığımız projelerle Gürsumuz’un zenginlikleriyle uluslararası kimlik kazanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Gerek Avrupa Birliği hibe projeleriyle gerekse Belediyemizce gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ilçemizin çağdaş şehir kimliğiyle gelişimini sağlamak için çalışıyoruz. Bunun yanında Gürsu'muzun Avrupa Birliği kültür başkenti olması yönünde de çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Gürsu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür  Aycil de, “Yaptığımız   saha  ziyaretleri  sayesinde  Bursamız  ve  Gürsu Belediyemizin  uluslararası   arenada  tanınmasını  sağlıyoruz. Bizim  gibi   Türkiye’nin  birçok  yerinden  gelen belediyelerimiz  ve  yerel  yönetimlerle birlikte  AB  ülkelerinde  eşdeğer  kurumlarla yeni  proje  dönemlerine  yönelik  proje  çalışmalarımızın   alt  yapısını  oluşturuyoruz" diye konuştu.

Türkiye ve AB yerel yönetimleri arasında kardeş şehir ilişkilerinin ve yerel yönetimlerin AB bütünleşme sürecindeki rollerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı program kapsamında; Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler  Konseyi (CEMR), Avrupa Bölgeler Komitesi (COR) ve Avrupa Bölgeler Meclisi (AER), Avrupa şehirleri ve yerel yönetimlerini bir  araya  getiren Eurocities ve şehir  eşleştirme   konularında başarılı  uygulamalara  sahip  olan   Den  Schiedam   ve  Den   Bosch   Belediyeleri   saha  ziyaretleri  gerçekleşitirildi.

FOTOĞRAFLI