Gürkan DURAL/GÜRSU,(Bursa),() - BURSA'nın Gürsu ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla meydanlar doldu. Gürsuluların yoğun ilgi gösterdiği törende “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirdi. 

Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu protokolü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirilen programlarda, duygusal anlar da yaşandı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Millet olarak yaşadığımız o tarihi gecede, ecdadımızın bize emaneti olan vatan toprağımızı, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak savunacağımızı tüm dünyaya gösterdik. Şehitlerimizin, gazilerimizin tarihimizdeki zaferlerinden aldığımız güçle, o gecede olduğu gibi, bugün de, gelecekte de, millet olarak, vatanımızı savunmada tek yürek, tek vücut olacağımıza inancım sonsuz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesillerimizin de bu bilinç ve hassasiyetle yetişmesi için bizler de yerel yöneticiler olarak bu duyarlılığı canlı tutacak çalışmalar yapmakla yükümlüyüz. Gelecek aydınlık yarınlarda, birlik ve barış içerisinde yaşamak temennisiyle, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  programları kapsamında; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Mevlithan Mustafa Kaya ve 15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan’ın katılımıyla program gerçekleştirildi. Gürsu protokolü tarafından şehit aileleri ziyaret edildi.

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı’nın da gösteri sunduğu programlar kapsamında düzenlenen,15 Temmuz’un anlatıldığı resim, şiir ve kompozisyonların yer aldığı sergi de yoğun ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI