GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesince, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında sergilenen Hacivat Karagöz Gölge Oyunu’nda çocuklara; aile sevgisi, büyüklere saygı, dayanışma, birlik ve beraberlik gibi sosyal hayatı düzenleyen birçok manevi değerler anlatılıyor.

Geleneksel Türk tiyatrosunun başlıca türlerinden olan Karagöz oyunu, Ramazan boyunca gündüz okullarda, akşam millet kıraathanelerinde, hafta sonunda ise çocuk kütüphanelerinde ve müzelerde sahnelenecek. Gölge oyunuyla bu güne kadar 13 bin 500 çocuğa ulaşan Büyükşehir Belediyesi, ramazan sonunda Hacivat Karagöz Gölge Oyunu’nu 30 bin çocukla buluşturmayı hedefliyor.

Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ramazan sohbetleri, tasavvuf konserleri, söyleşi ve gölge oyunuyla ramazan ayının feyzini kentin tamamına yaymayı amaçlayan büyükşehir, ramazanı dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlara yönelik etkinlikler hazırladı. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığınca yürütülen ramazan etkinliklerinde 7’den 70’e herkes kendini buluyor. Bu yıl 5’incisi organize edilen Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri’nde kitaplarla buluşan çocuklar, Hacivat Karagöz Gölge Oyunu’yla adeta kahkaha fırtınasına tutuluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçısı Hayali Ahmet Aksoy’un sunduğu oyunlarla, hoşça vakit geçiren çocukların sevinci gözlerine yansıyor. 

Hayatında ilk kez Hacivat Karagöz Gölge Oyunu izlediklerini söyleyen çocuklar, başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI